Bienvenue til en eventyrlig rideferie I Frankrig.Kom ned til Alsace og rid med os igennem vinmarkerne og oplev små pittoreske middelalder vinbyer fra hesteryg. Duft og mærk den århundrede år gammle kulturarv i et tempo der fjerner enhver form for tilløb til stress. En helt igennem ekslusiv ferie med kun maksimalt 5 ryttere af gangen.Vi bor på  Domaine Saint Loup som er en 600 år gammel familie gård hvor stedet emmer af historie. Et smukt sted med en gammel æbleplantage og udsigt til Vogeserne og Grand Ballon. Vi arranger turene om foråret og efteråret. Begge tider på året hvor vejret er yderst behageligt. Vogerserne giver læ til området så det giver det her behagelige temperaturer hvor det er dejligt at være ude i naturen.

Á bientôt i Alsace

Program

Ankomst til gården i Micelbach om søndagen fra kl 19.00. Indloger jer i de hyggelige værelser og tag derefter ned til Thann og spis aftensmad på Le Caseus. Der er selvfølgelig også andre restauranter i kan vælge.

Mandag starter vi stille og roligt med en omgang morgenmad. Er det varmt nok spiser vi selvfølgelig udenfor den gamle port indtil den gamle stald. Forskellige oste croissanter juice æg kaffe etc.

Når vi er færdige henter vi hestene ind og gør klar til en 2 timers tur der starter med at vi rider ud fra gården og opad imod Ammestat hvor udsigten hurtigt bringer os op til en flot udsigt over Rhindalen og til de Schweiziske alper. Ned omkring den smukke Le lac Micelbach. Resten af dagen er der frit slag til at køre rundt til hvad man måtte ønske. Vi står klar med en masse gode forslag. Om aftenen er det muligt selv at lave mad i køkkenet eller tage på en dejlig restaurant. Der er masser af indkøbs muligheder tæt på gården.

Tirsdag spiser vi morgenmad og hygger og nyder den fantastiske ro som er på stedet. Efter den sidste croissant er spist henter vi hestene nede ved æbleplantagen. Vi plukker selvfølgelig et par lækre saftige æbler til hestene. Vi sadler hestene op og kører ned til Steinbach og rider ind igennem de første vinmarker som fører os ind til Rangen som er en af de stejlestes vinmarker i verden. Vi rider både i skov og i åbent terræn. Vi holder pause ved Cafe de l`Engelbourg og tager en kop cafe eller måske en tarte flambee. Efter pausen rider vi tilbage langs floden Thur og tilbage til Steinbach. Vi kører hjem til Domaine Saint Loup og nyder måske et glas vin i solen inden vi beslutter om vi skal spise hjemme eller ude. 

Onsdag har hestene fri. Vores forslag til en fortryllende dag er at efter morgenmad at køre op til Grand Ballon 1424m.Opstigningen ligger kun 15 min fra gården. På 30 min fra opkørslen er man oppe i alpint natur med masser af smukke vandrestier. Kør ned bag om til Guebwiller og videre til Vallée Noble og tag rundt i Soultzmatt , Roufach og besøg vinbønderne. Vi ved lige hvem i skal besøge. Slut dagen i Eguisheim og oplev det fantastiske sceneskift når mørket sænker sig og byen lyses op af eventyrlige lys overalt. Det er en dag hvor alle sanser er på overarbejde på den behagelige måde.

Torsdag er det op på hestene igen efter morgenmaden hvor vi tager til Westhalten i Valée Noble. Vi kører igennem de kringlede gader i byen op imod vinmarkerne hvor vi parkerer traileren og gør klar til at ride op igennem vinmarkerne på det kendte bjerg og grand cru marker Zinnkoepfle. Vi får hurtig en formidabel udsigt til dalen og byen Soultzmatt med alle dens vinhuse. Er vejret klart kan vi se de Schweiziske alper. Vi rider rundt i vinparadis. Der er så mange dufte i luften og smukke farver så lykkebarometeret er ved at sprænges. Så bliver livet ikke meget bedre. Når vi har redet færdig spiser vi på en af de hyggelige fortovs restauranter der ligger nede i byen. Når vi har spist aflægger vi et besøg hos den meget interessante biodynamiske vinbonde Domaine Leon Boesch. De laver en fantastisk Riesling og endnu bedre Pinot Noir. De viser gerne deres vinkælder frem. Vi kører hjem og slapper af inden vi planlægger hvad og hvor vi skal spise henne i aften. Måske Restaurant de la Gare som er en forrygende restaurant med et vinkort der er i  verdensklasse. 

Fredag er sidste dag i denne omgang. Vi nyder vores daglige croissanter og lækre oste og drager igen til Valée Noble. Vi starter samme sted som i går, men i dag rider vi over i den anden dal imod Pfaffenheim. Efter vi har redet en times tid rider vi ned i den lile hyggelige by Pfaffenheim hvor vi har et rendezvous’s med Marc Humbrecht som laver himmmelsk vin i den absolute top. Vi binder hestene og snupper lige en omgang vinsmagning inden vi rider videre. Vi  forsætter igennem vinmarkerne til den idylliske middelalder by Gueberschwihr hvor det næsten er som at have været i en tidsmaskine og er tilbage i middelalderen. Hestene får tilbudt vand ved den lokale fontæne på torvet. Vi forsætter igennem byens kringlede og krogede veje for at ride opad mod det gamle kloster Notre-Dame du Schauenburg hvor der er formidabel udsigt over hele Rhin dalen. Det er her vi spiser dagens frokost. Efter frokost får turen bagom klostret og ned igennem route spiritualité hvor der siges at være magiske kræfter. Vi rider ned igennem skoven og ned til vinmarkerne og små Lunde med frugttræer og op på toppen af bjerget og ned til Westhalten. Vi kører hjem til Domaine Saint Loup øre og lykkelige i hovederne fyldt op med energi. Vi siger á bientôt til næste gang.

 

Praktisk info

Transport.

Man kan flyve billigt fra Kbh til Basel. Afrejse til Kbh ligger lidt tidligt om fredagen kl 14.50 i forhold til hvornår vi slutter med at ride. Så vi anbefaler at i gør som mange af vores gæster allerede har gjort. Nemlig at tage en dag eller flere hernede og udforsk de utallige steder vi ikke har nået. Der er utallige overnatnings muligheder fra B&B til 5 stjernede spa hoteller med Michelin restauranter. Vi bor 35 min fra Basel lufthavn som er en forholdsvis lille lufthavn som er hurtig at komme ud af. Billeje for en lille bil ligger på 200.- dk om dagen med fri kilometer.

Fra Jylland kan man flyve fra Ålborg til Amsterdam og så til Basel. Det samme fra Billund.

Man kan også vælge at køre derned i sin bil. 

 

Parferie.

Turen er ideel til at tage sin ikke ridende mand med på. Det er muligt at følge med rundt på hele ruten på el mountainbike. Eller delvist med bil. 

 

El mountainbike.

Glem alt om gamle pensionister på elcykler. Det er det sjoveste vi har prøvet i mange år. Man flyver rundt op i vinmarkerne uden at man er ved at hoste sine lunger op. Livet skal være behageligt. Perfekt til gæster som ikke rider.

 

Ophold

Domaine Saint Loup. 1 Rue Principale, 68700 Michelbach, Frankrig

Der indkvarteres i dobbeltværelser med mindre andet er aftalt. Det er hyggelige værelse med bad og toilet på værelset. Stor fælleskøkken og tv stue. Der er linned og håndklæder med i prisen.

 

Mødetid/afrejse 

Søndag fra kl 18.00. Fredag kl 16.00 

 

Datoer.

April 

15-20   Udsolgt

 

22-27.  3 pladser tilbage. Ingen cykler tilbage.

 

29 April-4 maj.   

 

September

2-7.      

9-14.   1 plads til en rytter plus evt cyklende husbond

16-21

23-28.   2 pladser til ryttere. 1 plads til en på cykel

 

Oktober

30 september -5 oktober.  3 pladser til ryttere. 2 pladser til cyklerne.

7-12.   Fuld booket.

14-19   Reserveret indtil medio marts.

21-26

 

 

 

 

Priser:

 

Opholdet koster 5900.- som inluderer ridning, overnatning,morgenmad.

Der kommer maks 5 ryttere med af gangen.

Det er muligt at tage sin mand med på turen som ikke rytter til 1500.- som includerer overnatning med morgenmad.

Enkeltværlese koster ekstra 950.-

El cykel koster 200.- om dagen

Betaling er 3000.- straks ved tilmelding. Rest 2 mnd før ankomst. Tilmelding er bindende. Så sørg for at have en rejseforsikring. 

Reg.nr 5834. Konto nr 3494 535 067