3 og 4 dages turridning/riderejse

4 dages etappetur

Her er rideturen for dem der ikke kan få nok islandske heste og gastronomi på to dage.

Tirsdag: Ankomst til gården ved Jammerbugten

På denne tur rider vi ned langs Jammerbugten i sporene på de landpirater, som huserede heroppe i gamle dage. Der er ankomst onsdag kl 19.00. Vi ser det hvert år, folk møder frem med sommerfugle i maven og med store forventninger til denne tur. Er det lige så godt som rygtet siger eller hvad? Da vores gæster vender tilbage år efter år, tror vi efterhånden selv på, at vi har ramt noget rigtigt. I al beskedenhed har vi såmænd bare lavet en tur, som vi selv mener den optimale rideferie skal være. Vi sætter pris på gode, villige töltere i flot natur, garneret med masser af god mad og vin. Vi indrømmer det gerne. Vi er til luksus heroppe på Villa Rosa. Dog på den afslappede måde. Vi går ikke så meget op i om du stiger op fra højre eller venstre. Vi skal nok sige til, når der er noget at rette i den retning. Vi holder af en afslappet og usnoppet omgangsform. Så får alle mest ud af det.

Som nævnt ankommer man onsdag aften og bliver indkvarteret i de nyopredte senge, hvor der naturligvis er ægte dun i dyner og puder. En lille overraskelse på hovedpuden er der sikkert også.

Folk drysser ind, spændt på det hele. Vi er klar med en apperitif. Snakken går og folk begynder at snakke løs om heste, livet, vind og vejr. Så er festen i gang!

Der bliver startet op med det Nordiske køkken med alt hvad sig dertil hører. Efter den friskbryggede kaffe og avéc’erne er tiden fløjet af sted og folk lister stille i seng, klar til at drømme om den smukke langhårede hingst eller hoppe, de så stå ude på marken og gumle græs. Godnat og sov godt.

Onsdag: God mad, vin og islandske heste

Torsdag morgen starter med stor morgenbuffet fra 08.15 til 09.45 Vi lægger ud med en lækker smoothie, eller måske er du til sort kaffe for at vågne? Valget er dit. Der er alt, hvad et ordentligt morgenmåltid bør indholde. Og croissanter lige ud af ovnen. Fik du smagt på Port Salûten? Velbekomme!

Så er det tid til at gå ud til hestene på marken og samle dem ind. Der bruges altid ekstra tid første dag på at strigle og børste hestene, før vi rider ud. Vi tager det bevidst lidt roligt, de første par timer, så hest og menneske kommer ordenligt og godt i gang. Har du ekstra udstyr med, som f.eks kamera, ligger du det i frokostbilen.

Vi rider ud, i retning at Buldbjerg hvor vi passerer Danmarks eneste fuglefjeld. Vi rider gennem klithede og skov, ned over stranden og er efter et par timer, fremme ved det veldækkede bord der møder os. Stilfuldt dækket med med den hvide dug og kandelaber. Alt efter vind og vejr tager frokosten en time til halvanden.

Efter frokosten rider vi torsdagens ridetur slut og forsætter halvanden time endnu, tilvi når foldene ved Lild. Vi bliver hentet og fragtet hjem til Villa Rosa, hvor der står forfriskninger klar på terrassen, hvis vejret er til det. Ellers hygger vi os i vinstuen. Måske har du bestilt massage eller peicure.

Der er aperitiftid ved 19.00 tiden, bagefter forsætter vi hvor vi slap aftenen før. Der er røde kinder rundt om bordet og folk er høje af vind og vejr, naturen, heste, mad og vin. Så nydes livet ikke bedre. Alle skulle have ret til en god tölter og et godt glas rødvin om dagen.

Torsdag: Turridning til Hjardemål og lækker frokost i den smukke natur

Morgenbuffeten er klar kl 08.15 og i dag når du sikkert at få den friskpressede appelsinjuice du ikke fik i går. Ny smoothie igen i dag. En skive laks skal der også være plads til. Og til den friskbagte croissant er der selvfølgelig det gode syltetøj fra Claus Meyer.

Når vi har læst aviserne og slået mave, er det tid til at bliver kørt ud til hestene kl 10.00. Vi kommer frem til hestene som ligger og hviler sig og er stopmætte af græs. Vi sadler op og vi rider imod Hjardemål, hvor vi rider i et af Danmarks mest øde områder. Her er der virkelig tale om vildmarks stemning. Det er krondyrland det her. Masser af rovfugle, der svæver højt oppe over os, som om de overvejer om vi er potientelt jagtbytte.

Vi når frem til frokosten efter ca 2.1/2 time, tæt på havet og med en lille sø i baggrunden. Vi skal huske at plukke en masse vild mynte til vores mojito senere til i aften.

Vi rider ca 1,5 time efter frokosten, hvor vi lander ved den smukkeste fold i Hjardemål. En lille sø i midten af folden med en palme på. Ofte bader hestene deri, hvis det har været en varm dag. Vi slipper hestene løs og nyder synet af dem, når de ruller sig og plasker i vandkanten som var de små børn.

Vi bliver hentet og kørt hjem, hvor det er tid til wellnes på Klimstrand. Vi pakker en kurv med drikkevarer og så af sted.

Efter et par timer eller mere i drømmeland kommer man hjem til aftensmaden. Fredag er den dag, hvor vores gæster er mest trætte og udkørte. Så ingen ser skævt til dem, som går tidligt op til drømmeland. Dem med energien i behold forsætter lidt endnu.

Fredag:Islandske heste, oplevelser og blid luksus

Morgenbuffeten starter kl 08.15.

Sort friskbrygget kaffe og en pandekage med ahornssyrup. Hjemmebagt rugbrød med lokal pølse og måske lidt af gedeosten.

Så til hest, efter en køretur til Hjardemål, hvor vi skal fange hestene ind, så vi kan forsætte ud imod Hanstholm. Vi rider et par timer og kommer på turens suverent bedste strandbund. Her rider vi hurtigt af sted hen mod de gamle mystiske nazibunkere fra anden verdenskrig. Nogle står ude i havet, nogle oppe på stranden, som et bizart minde fra en sort tid.

Vi rider op til frokost gryden og kan ligge i læ fra vestenvinden. Her kan man ligge på langs, kigge op og bare nyde at der er højt til loftet på disse kanter. Efter en lækker frokost er det tid til at sadle op igen og få redet det sidste stykke hen til Hanstholm, hvor hestene skal overnatte, så de er klar til den sidste dag, som også er den længste af alle dage.

Vi kommer hjem. Der er tændt op i pejsen inde i vinstuen og der er rift om en tur i massagestolen.

Nogle bliver masseret  af vores professionele massør Pia, og nyder vores flotte massagerum med det smukke vægmalleri af vesterhavet, mens duftolier breder i rummet. Masser af stearinlys fuldender den saliggørende tilstand.

Ved 19.00 tiden starter vi med en afmüse og noget lækkert brød og noget lækkert vin vi selv har fundet i Alsace.

Vi bevæger os ind til aftenmiddagen og alle snakker løs om dages ridt hen ad stranden. Efter kaffe og avéc, hygger folk sig. Fik du smagt de lækre petit fours?

Tak for i dag!

Lørdag: Afrundingen på en fantastisk rideferie

Vi skal nyde den sidste buffet i fulde drag. Start med en blåbær smoothien, så du får en masse antioxidanter og føler dig lidt mere sund. Eller måske trænger du til eggs and bacon efter al den gode vin i går?

Vi kører hele vejen til Hjardemål, hvor vi starter med at ride den lange tur hjem. Vi rider på redningsvejen og nyder at vores heste er i superform og kan tölte derudaf i timevis. Vi skal ramme den lille fiskerflække Lildstrand, som beboes af ca 100 sjæle. Vi rider videre imod Bulbjerg og op til udsigtspunktet hvor Rikke står klar med en lækker froskost. Er vejret til at spise inde , tager vi frokosten oppe i den gamle bunker hvor Rikke så har tændt op i pejsen. Efter froskost rider vi hjem til Villa Rosa hvor det er muligt med et hurtigt bad inden vi tager afsked med hinanden. Vi siger på gensyn og ser frem til en gentagelse.

 

 

Kalender

Vi har i 2020 afsat disse datoer til vores luksus rideture:

4 dages luksus-rideferie    

7-11 Juli

21-25 Juli

4-8 August   

 

Pris: 10900.-

3 dages luksus-rideferie  

23-26 Juni

7900./

 

Resten af sæsonen tilbyder vi:

  • 2 timers ture rider vi samme vej bare længere- Pris: 600- dkk
  • Buldbjergturen er en ca 3 times tur, hvor vi rider Bulbjerg tur/retur- Pris: 900
  • Dagstur med frokost. Pris:1.250.- dkk 

 

Erhvervsarrangementer

Vi arrangerer også konferrence for firmaer hvor vi laver et oplæg til jer. F.eks starter I med møde. Vi har div forfriskninger stillet frem til jer. Når I er færdige rider vi ud og I slutter dagen af med en udsøgt middag om aftenen.

* Dette er vores bud på hvordan en riderejse skal udforme sig. Er du typen som gerne vil sidde i sadlen 6-8 timer hver dag, vil en tur på Island måske kunne opfylde dine behov. Vi hjælper dig gerne med at komme derop.

Al ridning of færdsel er på eget ansvar og ridehjelm skal benyttes.