Korte rideture på islandske heste

Time antallet er effektiv ridning! 

Vi rider kun med ryttere der har erfaring i at ride i terræn. 

HUSK medbring egen hjelm. Cykelhjelm er fint. Vi har nogle men pga af Corona er det bedst at i medbringer jeres egen.

2 timer/Solnedgangstur

Denne tur er som udgangspunkt en solnedgangstur, med mindre andet er aftalt. Vi starter med og samle vikingernes heste ind i fangefolden. Vi fordeler hestene og gør dem klar til turen. Vi starter ud ved Haw kiosken på Thorupstrand Danmarks sidste kystfiskerleje, rider langs stranden og rider ud i Danmarks sidste vildmark. Vi når efter en times tid Danmarks eneste fuglefjeld Bulbjerg. Et meget smukt sted hvor hestene får et lille hvil inden vi rider tilbage igen.

 

Turridning til fuglefjeldet Bulbjerg

Bulbjergturen rider vi, på vores smukke islandske heste, hen og ser Danmarks eneste fuglefjeld. En bjergtagende oplevelse man ikke lige glemmer med det samme. Vi starter ved Klim strand og rider hen forbi Danmarks sidste kystfiskerleje, hvor de stadig trækker fiskebådene op på land. Derefter langs stranden og op på heden hvor Bulbjerg dukker frem i horisonten. Denne tur tager ca. 3 timer.

 

Dagstur med frokost/gourmet aften

Vi starter med at gå ud på den store klit eng for at hente de heste ind som vi skal bruge til dagens ridt. På denne tid af dagen ligger de som oftest og tager en lur. Vi trækker dem ind og giver dem en god omgang strigling. Vi finder sadlerne frem og monterer dem på hestene. Vi fordeler hestene efter jeres ride evner og efter en kort briefing starter vi med dagens ridt. Vi rider ned på stranden og mærker at det her ikke er nogle bovlamme turist krikker, men rigtige Nordiske fuldblods tøltere! Vi passere Danmarks eneste kystfiskerleje Thorupstrand og nyder den storslåede natur. Efter et stykke tid kommer vi til et hedeområde ved Valbjerg og nyder at tølte med vinden i håret. Vi forsætter til Danmarks eneste fuglefjeld Bulbjerg. En smuk og stærk oplevelse. Vi forsætter imod Lild strand som er et gammel tidligere fiskeleje hvor det føles at tiden står stille. Vi drejer fra og rider langs skoven og mærker at sulten har meldt sig. Da vi når frokost stedet , nyder vi synet at et veldækket bord hvor dagens menu står klar. Vi har slumre tæpper med og dem som har lyst tager en morfar efter maden. Efter en god pause hvor hestene har stået og græsset er det tid til at sadle op og ride i retningen af Klim strand. Vi tølter afsted og mærker at hestene har fået fornyet energi efter pausen og trækker godt fra. Alle flyver hen af stranden i retning af de blå fisker både og følelsen af at være i et med naturen og sin hest er tilstede. Vi ankommer til folden hvor vi sadler af og lukker hestene ud på græs. Hestene finder et sand hul at rulle sig i og går så ud og for at spise græs. Vi siger tak for i dag og forhåbentligt på gensyn.

Mødetid 10.00
Længe ca 30 km
Ridetid 3.1/2-4 timer alt efter vind og vejr
Slut ca 16.00 tiden
Der serveres varm mad samt dessert. Frisk frugt. Vand og øl,vin. The/kaffe.

 

Ved interesse er det muligt at forlænge dagsturen og afslutte dagen med en gourmet aften. Vi lægger stor vægt på sunde økologiske råvarer som bliver serveret delikat som tallerken anretninger. En aften med 3 retter samt apetizers incl 3 glas vin samt kaffe og likør. Overnatning kan arrangeres tæt på gården. Det er også muligt at bestille vores store morgenbrunch. og derefter ride 2/3 timer alt efter aftale. Der skal være min 6 gæster til at vi gennemfører en gourmet aften.Ønsker man at drikke mere vin/alkohol end det som er med i prisen må det medbringes selv

Hvis I er en gruppe på minimum 8 har vi også andre mulige datoer til dette arrangement, skriv for info. 

Alle turene kan tilpasses efter behov.

Al ridning og færdsel er på eget ansvar og ridehjelm skal benyttes.