Bienvenue til en eventyrlig rideferie I Frankrig. Kom ned til Alsace og rid med os igennem vinmarkerne og oplev små pittoreske middelalder vinbyer fra hesteryg. Duft og mærk den århundrede år gamle kulturarv i et tempo der fjerner enhver form for tilløb til stress. En helt igennem ekslusiv ferie i små grupper. Vi bor på  Domaine Saint Loup, som er en 600 år gammel familie gård, som emmer af historie. Et smukt sted med en gammel æbleplantage og udsigt til Vogeserne og Grand Ballon. Vi arranger turene om efteråret, hvor vejret er yderst behageligt. Vogerserne giver læ til området så det giver det her behagelige temperaturer hvor det er dejligt at være ude i naturen.

Á bientôt i Alsace!

 

 

Program

Søndag: Ankomst til gården i Micelbach om søndagen fra kl 18.00. Vi står klar til jer når i ankommer. Vi har aftensmad og vin klar til jer. Vi hygger og snakker og nyder den franske stemning.

Mandag: Mandag starter vi stille og roligt med skøn fransk petit dejeuner. Er det varmt nok spiser vi selvfølgelig ude under de gamle valnødde træer.Frisk brygget kaffe, oste croissanter juice æg etc. Efter morgenmaden henter vi hestene. Sadler op og kører til Westhalten i Valée Noble. Vi kører igennem de kringlede gader i byen op imod vinmarkerne hvor vi parkerer traileren og gør klar til at ride op igennem vinmarkerne på de kendte bjerge og grand cru marker Pfingsberg. Vi får hurtig en formidabel udsigt til dalen og byen Orschwihr med alle dens vinhuse. Er vejret klart kan vi se de Schweiziske alper. Vi rider rundt i vinparadis. Der er så mange dufte i luften og smukke farver så lykkebarometeret er ved at sprænges. Så bliver livet ikke meget bedre. Vi rider op på vinbjerget Bollennberg hvor vi spiser udsøgt gourmet frokost på Domaine Bollenberg.Når vi har spist aflægger vi et besøg hos den meget interessante biodynamiske vinbonde Camille Braun nede i Orschwihr. De laver en fantastisk Riesling og endnu bedre Pinot Noir. Vi rider bagefter ned til traileren.Vi kører hjem og slapper af inden vi mødes til en let aftenmad og nyder vores ny indkøbte vine. Det har været en fortryllende dag, som vi slutter af med kaffe og kage inden vi går til ro. 

Tirsdag: Vi nyder vores daglige croissanter og lækre oste og drager igen til Valée Noble. Vi starter samme sted som i går, men i dag rider vi over i den anden dal imod Pfaffenheim. Efter vi har redet en times tid rider vi ned i den lile hyggelige by Pfaffenheim, hvor vi rider forbi den gamle middelalder kirke Eglise Saint-Martin. Vi forsætter igennem vinmarkerne til den idylliske middelalder by Gueberschwihr, hvor det næsten er som at have været i en tidsmaskine og er landet i middelalderen. Hestene får tilbudt vand ved den lokale fontæne på torvet. Vi besøger en lokal vinbonde. Vi forsætter igennem byens kringlede og krogede veje for at ride opad mod det gamle kloster Notre-Dame du Schauenburg, hvor der er formidabel udsigt over hele Rhin dalen. Det er her vi spiser dagens frokost. Efter frokost får turen bagom klostret og ned igennem route spiritualité hvor der siges at være magiske kræfter. Vi rider ned igennem skoven og ned til vinmarkerne og små Lunde med frugttræer og op på toppen af bjerget og ned til Westhalten. Vi kører hjem hen til en biodynamisk vinbonde Domaine Boesch som har deres vine på flere Michelin restauranter. Når vi er færdige kører vi øre af indtryk hjem til gården og er der stemning for et spil petanque gør vi det med et glas vi i hånden. Senere spiser vi aftensmad og nyder de indkøbte vine.

Onsdag: Onsdag har hestene fri. Vi kører efter morgenmaden op på Grand Ballon (1500m) hvor vi vil vandre en smuk tur i det smukke alpine terræn. Vi ender på en hyggelig bondegård hvor vi spiser frokost. Efter frokost kører vi ned bagom bjerget ned til vinmarkerne og snupper en vinsmagning hos den biodynamiske vinbonde Marc Humbrect som laver verdensklasse vin. Når vi har svælget i god vin kører vi hjem til gården og slapper af med noget mere vin?eller måske en omgang bueskydning eller petanque. Vi spiser aftensmad og ser frem til morgendagens ridetur. 

Torsdag: Torsdag spiser vi morgenmad og hygger og nyder den fantastiske stemingen som er på stedet. Efter den sidste croissant er spist henter vi hestene nede ved æbleplantagen. Vi plukker selvfølgelig et par lækre saftige æbler til hestene. Vi sadler hestene op og kører ud til Chateau Ollwiller og rider op igennem de første vinmarker som fører os rundt i et smukt område med mange storke. Vi rider både i skov og i åbent terræn. Vi holder frokost på restaurant Ferme des Moines. Efter pausen er det tid til en omgang Petanque eller en tur ned og se den smukke kirke Notre-Dame de Thierenbach. Vi kører hjem til Domaine Saint Loup og slapper lidt af inden vi tager det pæne tøj på og gør os klar til en aften på Restaurant Le Gare, som ligger 5 min i bil fra gården. De har efter sigende en af Frankrigs bedste vinkældre og fik i 2021 prisen for bedste vinkort i Frankrig. Vi får en menu som er tilpasset til de vine vi har udvalgt med chef sommelieren. Vi koncentrer os om Alsace vine. De har årgange som ikke længere kan købes nogle steder. Der er lagt i ovnen til en fortrylllende og uforglemmelig aften med aha oplevelser på vinsiden. 

Fredag: Efter en fantastisk aften på Le Gare rykker vi morgenmaden en time, så vi alle er klar til den sidste dag. Når vi er færdige med morgemaden, henter vi hestene ind og gør klar til en 2 timers tur der starter med at vi rider ud fra gården og ned omkring den smukke Le lac Micelbach. Vi har flot udsigt til Vogeser bjergene. Vi rider hjem til Domaine Saint Loup, øre og lykkelige i hovederne fyldt op med energi. På gården venter der frokost når alle har fået et bad. Vi nyder de sidste øjeblikke på Domaine Saint Loup og efter frokosten siger vi tak for nu og á bientôt til næste gang.

 

Praktisk info

Transport.

Efter vores første sæson var gennemført stod det helt krystalklart! Kør ned i bil! Dem som fløj fortrød da de smagte al den gode vin herende i Alsace. Der er seriøst mange penge at spare på vin hernede og man skal ikke købe mange flasker før en del af rejsen er betalt. Ofte op til halv pris. Så er man oppe i en vis kvalitet så skal der ikke mange flasker til for at det løber op. Tag skiboksen på hvis i har sådan en. Vi har fundet steder hvor der høj kvalitet for pengene. De fleste forbinder Alsace med hvidvin. Men de rykker på rødvinssiden. Og vi kender de bedste steder når det gælder rødvin.

Vi vil anbefale at køre ned og overnatte i en af de mange gamle byer som findes i Tyskland. Kør lørdag så i har fordelen med at køre resten af turen om søndagen, hvor der ingen lastbiler er på motorvejen. Kør ned og spis frokost i  Ribeavillé området som ligger 1 time fra vores gård. På den måde får man en stor del af søndagen som en feriedag.

 

Parferie.

Turen er ideel til at tage sin ikke ridende mand med på. Selvfølgelig kan manden også ride med hvis det er muligt. Vi booker kun par som udgangspunkt.

 

El mountainbike.

Glem alt om gamle pensionister på elcykler. Det er det sjoveste vi har prøvet i mange år. Man flyver rundt op i vinmarkerne uden at man er ved at hoste sine lunger op. Livet skal være behageligt. Perfekt til gæster som ikke rider.

 

Ophold

Domaine Saint Loup. 1 Rue Principale, 68700 Michelbach, Frankrig

Der indkvarteres i dobbeltværelser med mindre andet er aftalt. Det er hyggelige værelser med bad og toilet på næsten alle værelser. Stor fælleskøkken og tv stue. Der er linned og håndklæder med i prisen.

 

Vinsmagninger.

De steder vi kommer er biodynamiske vinbønder med meget højt niveau. Som vi plejer at sige så er livet for kort til grissepassere og billig vin.

Mødetid/afrejse 

Søndag fra kl 18.00. Fredag kl 16.00. 

Et forslag kunne også være at ankomme lørdag og så overnatte i Ribeauvillé og have et døgn i dette legendariske område.   

Priser:

Skriv for aktuelle priser

 

Prisen for opholdet includere

søndag aften: Aftensmad og dessert med vin. Overnatning til mandag. 

Mandag: Morgenmad. Ridning. 5 retters frokost menu med vin og kaffe. Let aftenmad og dessert på gården Uden vin. Overnatning til tirsdag. 

 

Tirsdag: Morgenmad. Ridning. Frokost hos nonnerne med drikkevarer. Let aftensmad og dessert på gården uden vin. Overnatning til onsdag. 

Onsdag: Morgenmad. Overnatning til torsdag. Aftensmad uden vin. 

 

Torsdag: Morgenmad. Ridning. Frokost hos munkene uden drikkevarer. Gourmet aften på restaurant Le Gare med vine. Overnatning til fredag. 

Fredag: Morgenmad. Ridning. Frokost og kaffe på gården. 

Inclucive alle vinsmagninger.

 

 Datoer

Skriv for datoer

 

Betaling er 3000.- straks ved tilmelding. Rest 2 mnd før ankomst. Tilmelding er bindende. Så sørg for at have en rejseforsikring. 

Spar Nord bank Reg.nr.9001. Konto.nr. 1400 250 401.

Skal du sende fra et andet land skal du bruge dette nr: SWIFT: SPNODK22. IBAN: DK0790011400250401. Hvis du betaler ind på vores bankkonto skal du huske at skrive dit navn og dato for rejsen.

Husk at vi giver 15% i rabat på alle Eques produkter når du køber en riderejse hos os. http://eques.dk/